2014. július 19., szombat

Pánikbetegség kezelése: sörterápia

Már írtunk korábban az Arvisura-sör kognitív jellegéről, most még tovább megyünk, bebizonyosodott ugyanis, hogy a sörféleségek alkalmasak a kognitív eredetű szorongások gyógyítására, így a pánikbetegség kezelésére is. Megfelelő mennyiségű serital bevitele erősíti a viselkedésterápia-gyakorlatok gyógyító hatását azzal, hogy meggyorsítja a tanulási folyamatot. Sörivással kombinálva a tréningek után a pánikbeteg egyre kevésbé szorong és testi tünetei is enyhülnek. Sokkal ritkábban kulminál pánikrohamban a szorongása. Jobban is rögzülnek a leküzdést célzó rutinok.

Fóbiás pánikbetegek kezelése: sör fogyasztása
után gond nélkül átmentek ezen a hídon
Kontrollcsoport felállításával is sikerült a fentieket megerősíteni, különösen a már krónikussá vált fóbiás pácienseknél. Az agorafóbia kialakult mechanizmusai sokkal könnyebben megtörhetők, feloldhatók, ha a pszichoterapeuta a szokásos kezelési eljárást sör iddogálásával kapcsolja egybe. Ez jót tesz neki is, meg a pánikbetegnek is.

Egyik betegünk, aki évekig nem mert a nevickei lélekvesztő függőhídon átmenni fóbiás félelmére hárítva gátlását, most egyetlen korsó lembergi búzasör elfogyasztása után ezt gond nélkül megtette, igaz, az őt kísérő pszichológusnak ehhez háromra volt szüksége - és mindegyik hatását egy-egy unikummal gyorsította. Visszafelé a páciens vezette a kognitívterápiás viselkedésgyakorlatot.

A sörterápia klinikai tesztelése már megtörtént, mostantól fel lehet íratni az orvossal és ki lehet váltani a gyógyszertárakban a gyógyhatású pszichosöröket. Soha több pánikbetegséget

Gyógyuljunk együtt. Egészségünkre!

Pánikbetegség sörterápiás kezelése, kognitív gyógyítás, tünetek leküzdése. Pánikbeteg vagyok, mit tegyek? Pánikrohammal kísért viselkedészavar. Krónikus agorafóbia. Budapest - Pánikrendelő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése