2015. július 7., kedd

VPS = Valódi Pikoló sör!

valódi pikoló sör: a kisebbik pohár - VPS
Üveg, korsó, pikoló, pohár és hordó sör a teraszon

Mondd a csaposnak: VPS rendel!

Világos Pikoló Sör a télikertben


A Budapest Terasz pubjában remek a serital. A fröccstersz csaposa azt mondja, a pikoló olaszul kicsit jelent. A magyar köznyelvben a pohár italt nevezték régebben így. A fogalom ma már inkább csak Máriássy Félix Egy pikoló világos filmje alapján ismert, amelyben Kincse Marcinak régen tetszik a vele egy házban lakó Cséri Julika, de mielőtt szerelmük kibontakozhatna, a fiút behívják katonának. Juli gyárba kerül dolgozni, ahol rossz társaságba keveredik, gyakran mulat hajnalig, fogynak a "pikoló világosok" rendes mennyiségben.

Meg kell jegyeznünk, hogy a kifejezés itt borra és nem sörre vonatkozik elsősorban. Marci egy év után hazalátogat és mélységesen csalódik a lányban, szakít vele. Pedig Juli is szereti a fiút és tőle remélné azt a biztonságot, amely visszavezethetné régi énjéhez és szakíthatna mondén életével.

Kocsmai rendelésnél gyakran félreértik a pikoló kifejezést és 3 deciliter sört szolgálnak fel. Holott a valódi pikoló csak 2 deci. Ezért helyesebb, ha ennek nemzetközileg is ismert rövidítését használod és azt mondod a csaposnak a telefonba: Tömegesen tudni fogja, hogy egy valódi pikoló sört rendeltél kampányszerűen.

Nem pedig három deci liter virtuális SMS-szervert.

Télikert gyártás - Budapest Terasz: Sörivás a Caribi télikert gyártás teraszán. Pszicho blog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése